tisdag, februari 14, 2006

Alla hjärtans Dag!

Trevlig Alla Hjärtans Dag till Er Allihop!

Börjar dagen med det :) Kramas som en galning, för det är väl det man gör på Alla hjärtans Dag. Det här är en dag som jag inte riktigt fått in i mitt Traditions-schema. Jag fick panik igår när jag blev påmind om den, jag hade alldeles glömt...och inte skickat några kort eller mejl. Inga härliga glittrande kärlekspresenter o s v. Jag får glittra själv, för det är FEL datum i den här familjen! Men vi är kramgoa iallafall, både Cybervis och icke :)

Mysmorgon! Låg länge och väl trots kurrande mage. Nu är det så att enda sedan mina berömda magflunsor så är jag väldigt osäker på VARFÖR magen kurrar..hmm. Efter långt om länge så åt jag ett par rostade och svepte en kopp starkt kaffe ala Biffig-stuk, därefter kurrade magen oroväckande mycket *harkel*. Så en halvtimmes besök på Hemlighuset blev ett faktum och nu mår jag prima om än jäkligt stel. Stiffed necked fool ha ha! Kortisonsprutorna har defintivt gjort sitt. Det märkte jag redan igår morse när jag gick till jobbet. Vintern är otroligt vacker, men knöliga vägar är ingen höjdare. Trodde aldrig jag skulle komma fram. Varje gång fötterna vickar åt sidan så skär det som glödande knivar genom hela benen. Besviken! Jag hade nästan glömt bort den känslan när sprutorna gjort sin verkan. Suck...! Men på fredag ska jag få nya, jag håller vingarna för att det inte ska ta 2 månader innan dom hjälper. OCH den här gången tänker jag inte gå i från vårdcentralen utan en ny läkartid, INNAN de nya sprutorna slutar verka!

Jag slog också igång nyheterna :) Som vanligt blev jag upprörd och förfärad. En kvinna hittad mördad i morse, i en trappuppgång i Stockholm. Man misstänker f.d sambo. Han hade suttit i förhör hela natten för att ha hotat kvinnan, men släpptes kl 5. Han skulle tillbaka kl. 9 för vidare förhör. Så blev det inte, eftersom kvinnan fanns mördad några timmar efter kl. 5. Nu sitter han i häkte, misstänkt för mord istället.

I studion i Tv 4 hade man en kvinna från en kvinnojour, som upplever att jagade och misshandlade kvinnor inte tas på fullt allvar många ggr. Hur kan man släppa en misstänkt, utan att förvarna kvinnan eller kanske t om flytta på henne? Det undrar jag med. Jag har varit med om en liknande sak själv för många många år sedan. Ett kortvarigt förhållande där min "pojkvän" fick tokryck och stod och bankade som en galning på min dörr. Han skulle in och...gu vet vad? Jag ringde förståss polisen och talade om hur rädd jag var, de hörde också hur han slog och skrek utanför dörren. Polisen skulle komma. Min "pojkvän" gav sig guskelov av utan att ha tagit sig in och 45 minuter senare ringer en polisman hem till mig och frågar...-Har han gått??

Ja hur tolkar man sådant? Inte fanken brydde dom sig om mig inte, vad hade hänt tro om jag inte svarat i telefonen? Om den här killen tagit sig in? Jag hade inte fått hjälp iallafall, den gången... Och den här killen, ja han var full och desperat för att jag inte ville träffa honom mer. Ångrade sig bittert efteråt, menade inget illa o s v. Men hur skulle jag kunna VETA det, när han stod och bankade? Idag finns han inte mer förresten, ifall nån skulle vara orolig :) Det här är över 15 år sedan.

Hur som helst så började jag tänka. Jag såg ett par karlar på TV häromdagen, som gör teater och kallar sig "de bra männen" tror jag det var. Kan man inte göra något åt det här våldsgrejorna mot kvinnor, flickor och små barn? Ja jag vet, det kanske är en utopi men om fler BRA MÄN, ilsknade till och gjorde t ex teater, musik, debattprogram o sv så kanske man iallafall föder något bättre till slut. I samma nyhetsprogram i morse, talar man ju om bättre skydd för kvinnor på SL tågtrafik!! Jag tycker nog det är dags för oss kvinnor att vädja till våra GODA män att skydda oss! För nog sjutton måste det väl finnas betydligt mycket mer bra karlar än dåliga..eller?

Nu får jag väl spö av röstrumporna men :

SNÄLLA SÖTA KARLAR, SKIIIT I RÖSTRUMPORNAS ARMÉ, TA FRAM GROTTPÄLSEN, KLUBBAN OCH DRA OSS I HÅRET I SKYDD FRÅN DE PATETISKA MINDERVÄRDIGA SLOKAR SOM BARA VILL SPÖA SKITEN UR OSS OCH KRÄNKA DE KVINNOR SOM FÖRMODLIGEN SKA TILL ATT BEFOLKA VÅR VÄRLD! SKYDDA OSS! VÄRNA OM VÅR GEMENSAMMA FRAMTID, VÅR FAMILJ OCH VÅRA BARN! PLIIIIS...DET VORE DEN BÄSTA PRESENTEN NÅGONSIN PÅ ALLA HJÄRTANS DAG!

Hmm, nu ska jag gå till dagis och rädda personalen från en magsjuk Lille S.
Jag som ändå har en kurrande mage redan :)

KRAMAS I MÄNGDER!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag fortsätter här, för jag kunde först inte se kommentarerna från förra bloggen!

Jag tackar för tipset om telefonnr Pova, jag såg det själv men tänkte att det är väl ingen idé att ens prova för jag kommer säkert till samma telesvar igen. Men nu blev jag peppad, så imorgon testar jag...hinner inte nu.
Du har helt rätt i uträkningarna, jag tar min månadslön brutto och gångrar med 12...därefter lägger jag på ungerfär 1200 spänn för OB och semester. Det var jobbet som sa det. Så mina egna uträkningar är riktiga alltså. MEN denna gång är det kommunen som står för siffran 215 000, INGEN vet varför så här långt. Inte chefen och inte lönekontoret. Inte en siffra stämmer där...Så dom jobbar på, hoppas jag :) Mitt arbete blir imorgon att skotta fram tidigare års skattesedlar, för jag misstänker att fel begåtts ända sedan 1998...suck. Ja, jag är ett klantarsel själv som inte fattar sånt här ordentligt...å andra sidan har JAG gjort mina uträkningar riktigt. Men givetvis borde jag fattat att jag måste verkligen lusläsa texter...inte tro på att slutuppgiften stämmer, fast den gör det. Mmm...är lite bitter ja. Jag är tydligen född med otur just kring myndigheter och pengar, det är synd för jag skulle haft god användning av slantarna :)

Jag blev verkligen själaglad över ditt erbjudande om rytning. Jag kanske tycks rivig och bestämd i mina texter, men fanken att det hjälper ett dugg när jag ska SÄGA ifrån. Inte ens läkaren...o s v.. Jag är inget bra på det, en mes tydligen...lättlurad kalle koskit, strutshals he he...förlåt det var en NORRLÄNDSK ramsa :) Nu tror jag inte att jag kommer behöva be dig, Pova..men dina ord gav mig styrka på den punkten. Bara vetskapen om att jag HAR en rythjälp bakom mig..TACK!

Sen har jag ju Robbis bakom knuten också vilket är till stor hjälp. Det ger faktiskt en god kick i häcken, att få veta att någon orkar lyssna till ens klagolåt...ensamvargens yl i natten..oooyyll :)

Kramar ska ni ha i massor!
Undrar om jag ska hänvisa till Blogspot, om FK och SKattev. sätter sig på tvären?

Munin Mestik

4 Comments:

At tis feb. 14, 07:20:00 em 2006, Blogger Björn Jakobsson said...

Tack för födelsedagshälsningen. Den är vidarebefogad.

Visst kan vi plocka fram storklubban och ta ett stadigt grepp i era kalufser, men då kan kvinnorna dra sitt strå till stacken genom att ge fan i att ständigt ge svinen nya chanser att bete sig som just sådana.

Jag blir så less över alla dessa kvinnor som ständigt förlåter och tror sig kunna förändra dessa sk män till de bättre - för det kan det inte ... och det borde de fanimej vara intelligenta nog att fatta ... det sägs ju att kvinnor är smartare?

 
At ons feb. 15, 12:37:00 fm 2006, Anonymous Anonym said...

Lycka till med Skatteverket i morgen...f'låt, idag! *tiden rusar iväg*
En annan sak: Du har fått kontrolluppgift från ditt jobb för inkomst under 2005. KOLLA att siffrorna stämmer, noggrannt. Joo, plocka fram alla lönebesked och räkna ihop!
KOLLA att siffrorna är desamma på den förtryckta deklarationsblanketten när den kommer.
Gör det sedan varendaste år, år ut och år in. Det är absolut enda sättet att vara säker på att myndigheterna har korrekta uppgifter.

Jag känner starkt för att resa upp till dig och begrava mig i dina deklarationer, slutskattsedlar, kontrolluppgifter mm mm tillsammans med en räknemaskin. Om det är något jag kan så är det att få siffror att bli lydiga och stämma med verkligheten. Är ju f.d. siffernissa. Har gjort några hundra deklarationer åt företagare, haft hand om löner, kontrolluppgifter & sån't på 5 arbetsplatser - länge sen men det sitter i ryggmärgen.
Har automatsekretess i ryggmärgen också sedan 1971-09-15 när jag började på en redovisningsbyrå och fick skriva på ett papper om att hålla käft om kundernas (företagare) räkenskaper.

*pust* Blir alldeles vild när mina gamla yrkeskunskaper kommer upp till ytan :) Jag tyckte om att jobba...

Lova att du hojtar om du behöver någon sorts hjälp som en f.d. siffernissa kan stå till tjänst med!

Och så kom Kristoffer Berntsson, Sverige, till final i herrarnas konståkning! JAAAA!!! Torsdag är finalen :)

Alla Hjärtansgo´ kram från Pova

 
At ons feb. 15, 08:38:00 fm 2006, Anonymous Anonym said...

Alltså sånt där har jag jämt haft problem med och fått höra att det är endast jag som har det. Nu senast var det med telia.. ja det är ju inte riktigt samma typ av problem, men samma idioti. Jag stängde av telia för en månad sedan...trodde jag. Sedan upptäckte jag för ett par dagar sedan att telia inte alls är avstängt av ett rent sammanträffande. (jag har ju comhem också) så jag tänker att de har väl glömt och ringer upp. Com hem ska ju inte ens fungera om inte telia gått med på att stänga av.

Hon på telia säger att det finns inget registerarat om att jag vill stänga av tjänsten, och att jag nu måste betala en månad extra drygt till dem.

Hon låter som hon inte tror att jag stängt av. Men varför fungerar då comhem? *suck*

I ditt fall skulle jag om det finns möjlighet gå upp till skattemyndigheten och be att få prata med någon där. Ta med papper som visar vilken din inkomst var, det kan du väl få från jobbet om du inte sparat dem.

Typiskt att du ska behöva bekymra dig över sånt när ryggen krånglar också. Men det kanske är värt att reda ut, jag vet att man kan ändra i deklarationen för avdrag och sånt i flera år efteråt, undrar om det inte är 10? Minns inte riktigt. Sedan är ju fördelen med att de ser dig (förhoppningsvis, en kvinna på skattemyndigheten i huddinge är ett STORT undantag) att de inte kan avfärda dig som en okänd röst på samma sätt.

Lättlurad Kalle koskit långnäsa... sa vi. Strutshals är ju nästan bättre :)

 
At ons feb. 15, 02:06:00 em 2006, Anonymous Anonym said...

Hej kära Munin har haft lite problem med att få tiden att räcka till jag är här och läser och förundras alltid över ditt gedigna ordförråd och häpnas over din människokunskap...men sen när jag ska skriva så endera är det Lilla L som säger nåt eller så är det Mäster eller så ringer telefonen och så glömmer jag bort att kommentera o sen ligger jag där på kvällen och tänker igenom dagen ..o så shit åxå nu glömde jag bort att skriva hos Korpen...men jag är här och jag hoppas du tog en bit av hjärtat på spacen för det var till alla...nu ska jag rusa.ska hjälpa sonen att hämta en bil...Stor AllaHjärtansVecko-kram...//Nitha

 

Skicka en kommentar

<< Home