måndag, februari 13, 2006

What is this? :)

Ja jösses, vart har vi kommit i denna värld egentligen?
Jag skulle ringa till Skattemyndigheten i fredags, tänkte jag. Värre helsicke får man..nee inte leta efter i och för sig...inte nu förtiden :(.

Det är ju så att FK lyckas hela tiden få till skuld på mig genom mitt eländes jäkla bostadsbidrag. Jag FÅR aldrig bidraget för jag har jämt och ständigt skuld istället. Jag har denna månad betalt det sista på en skuld och fick i dagarna nytt besked från FK. Jorå, skuld från 2004 på 5.900. Alltså jag höllt på att få en stroke, minst sagt. Jag hade 2004 en årsinkomst på 184 000 kr, vilket jag också skrivit...men SKattemyndigheten har besked på 215 000 kronor..hmm. Så jag kollade min deklaration. Jodå, en siffra långt upp på pappret talar om 215000 kr, men efter alla avdrag o s v så blev det 194 000 kvar, som jag har tjänat....hmm igen. Man kan inte tjäna 215 000 om året, med en inkomst på då 15 400 kr/ månad. Omöjligt! Det är all inkomst jag hade. Nåja skitsamma, naturligtvis måste jag kolla upp med Skattemyndigheten...så jag ringde, efter att tjeckat med jobbet att jag har rätt.

HAA...telefonsvarare förståss, som ber mig knappa in 5 olika alternativ. Jag valde ett av dem, men då skulle jag trycka in en KOD. Vaddå för jädra kod?? Backade och tryckte på en siffra för HJÄLP. Då talade en röst om för mig att det fanns 3 olika alternativ för hjälp. Dock inget som innebar någon människa i andra änden neeej, men ett av alternativen tryckte jag på som handlade om dessa KODER. Då talade ytterligare en röst om för mig att det fanns ytterligare 4 alternativ om koderna. Jag provade alla 4 och tillslut kom en röst och talade om följande:

- Du kan lätt knappa dig vidare bland alternativen om du har KOD, kan du inte koderna i huvudet så tryck..X..så skickar vi hem dem till dig i brevlådan. Skattemyndigheten har alla dina uppgifter, tryck bara in ditt personnr. Tack för att du ringde. För att återgå tryck stjärna.

Jag valde tillslut alltså det alternativet. Ganska missnöjd över att behöva vänta tills efter helgen för att ringa förståss. Mitt jobb eller FK (efter sina telesvar) kunde inte hjälpa till. För det STÅR på datorn att det ska vara rätt. För helsicke, jag tjänar INTE så mycket pengar! Och vad ska jag med bostadsbidrag till när jag aldrig får något utan betalar istället?? Jag har absolut inte råd att betala en skuld till, det finns inga pengar kvar. Dessutom sänks min lön från nuvarande 17500 kr/månad till 15 700/månad genom att jag jobbar mindre...till 15 om dagarna. Undrar om jag får tillbaka bostadsbidrag dårå, för det måste väl dom räkna mig tillgodo HELA året...som dom gör vid LÖNEHÖJNINGEN va?? Ha ha ha...

Nåja, idag kom KOD-brevet från Skattemyndigheten. Och jag garvar fortfarande...vet NI hur många koder det rör sig om?

247 stycken!!! Och denna information finns på de 4 sidorna (A4)

Vill du ha info eller beställa blanketter, brochyrer eller personbevis? Då kan du ringa Skatteverkets Servicetelefon. Du behöver bara en knapptelefon och ditt personnr, dygnet runt.

Mmm...men JAG ville ju tala med någon som möjligen kan rätta till mitt fel! Det finns ingen info om något sådant nr, och på servicetelefonen finns ( bland alla 247 koderna) inte ett enda där man kan bli kopplad till telefonist eller kundtjänst... Jag ljuger inte, det är 247 koder! Hitills har jag inte sett min fråga någonstans, men jag har heller inte slutat garva ännu...eller gråta blod!!

Vi får väl se. Kanske man kommer vidare när man knappat nån kod eller så. Får väl hålla på imorgon när jag är LEDIG som vanligt, ett simpelt telefonsamtal börjar kännas som att MÅSTA klättra över Mount Everest...utan sele tidigt en söndag morgon, innan äggklockan ringer :)

Jag verkligen avskyr telefoner nuförtiden. Jag hoppar jämt till och blir spänd om det ringer. Oftast betyder den där signalen problem tycker jag....eller något jag MÅSTE utföra som jag inte vill eller förmår. Sedan jag bytte till Bredbandsbolaget så ringer det ibland försäljare en 3-5 ggr per kväll..gärna nära 21-tiden när man börjar på att slappna av (kanske). Tele2 har fasen ringt minst 5 ggr fast vi avböjt. Därför knaprar jag x-tra på DERAS ledningar..HA!

Ringer gör jag sällan, kanske för att blotta åsynen av telefonen ger mig ångest. Nä men så farligt är det väl inte, men faktum är att allting blivit så besvärligt och tidsödande så fort man ska ringa något viktigt samtal. Jag drar mig för det eftersom det oftast betyder en kedja av samtal, som tar flera timmar. Jag tycker faktiskt att där är utvecklingen en jättefadäs! Hellre väntar jag i telefonen, bara jag VEEET att jag får tala med en levande människa av kött och blod i andra änden. Gärna samma dag iallafall.

Nog gnällt om det! Nått roligare, eller hur? Här är min systerbebebis Lillstrumpa...



För övrigt lider jag av tidsbrist igen :) Eller jag äså illa tvungen att prioritera andra saker än idogt datoranvändande just nu...dessutom är andra familjemedlemmar inne i datorvärlden! Ett nytt bilspel roar Sonen W och hans vänner. Varvid en annan är förpassad till spisen eller ritbordet :) Joo, jag har tagit upp en annan hobby jag hade när jag var yngre...hrmm mycket yngre he he. Blyerts...och blyertstecknande. Dessvärre är jag så ringrostig att jag aldrig någonsin skulle ens tänka tanken att blogga DEM. Men det är väldigt roligt! Fast snart ska jag ta tillbaks min dator he he, börjar faktiskt bli lite chattokig...och det trodde jag aldrig att just jag skulle kunna bli...Men man saknar sina vänner där bakom skärmarna. MSN fick bort en del av sugen ska jag erkänna, men man får lov att vänja om sig...och det börjar jag göra nu faktiskt.

Grejen är att jag orkar sitta vid datorn OM jag orkar vara upp länge på kvällen. Men nu har jag "tuggat kudde" som Derren brukar säga ( Robban alltså...) redan vid nio på kvällarna, vilket innebär att andra saker fått trava före datoren. Ensamvargen har kurat i mig ett tag och gör väl lite fortfarande...men jag kommer galopperandes rätt var det är :)

Men nu ska jag laga KÅLPUDDING!

Bye bye

25 Comments:

At mån feb. 13, 10:10:00 em 2006, Anonymous Anonym said...

Himmel och pannkaka, vilken soppa! Och varför använder jag uttryck som handlar om mat (god dylik, kan vara iaf) när det gäller Skatteverket?
Jo, såhär:
Jag gick in på skatteverket.se
Där kan man kolla en hel massa grejer, t.ex. hur man kontaktar dem. Du ska ringa 0771-778 778 mellan 8.00 och 16.00.
Ring INTE 020-numret! Det är servicetelefonen för den som vill knappa sig fram utan att prata med någon.
Det du har fått, koderna, är nummer till alla tänkbara och otänkbara blanketter och broschyrer som skatteverket har. Mycket praktiskt när man behöver det, men det var ju inte det du ville.
På 0771-778 778 kommer du till en MÄNNISKA! Iaf har jag gjort det när jag behövt ringa, och när jag testade för en stund sedan fick jag veta att den personen jag kommit till inte var anträffbar. Alldeles korrekt, telefontiden är på dagen.

Tänk också på att din årsinkomst är månadslönen x 12,någonting. När du har semester får du pyttelite mer, nämligen. Minns inte decimalen men det borde nån på ditt jobb veta. Brukar stå på lappen man fyller i för att få sjukpenning.

Du har månadslön...jag vet inte hur det funkar, men ska den futtiga lönen gälla även ob-tid? Får du inte nåt sorts tillägg för det?

Inkomsten ska väl vara brutto, före avdrag? Eller? Inte det du får ut, alltså. Inte heller det som blir kvar att skatta för. Så tror jag, brukar vara den högsta varianten av inkomst :(
Åsså glöm inte ränteinkomsterna... Nääe, gråt inte, jag försökte skoja lite. *stoppar in en pappersnäsduk i datorn*

Lycka till! NU änteligen är det konståkning från OS!

Hör av dig om du inte klarar av skatteverket. Jag kan ringa åt dig och ryta, så får nån ringa upp dig. Så de så!

Bamsekramar från tigrinnan Pova *rrroooorrrrr*

 
At mån dec. 17, 01:34:00 fm 2012, Anonymous Anonym said...

I read this article completely on the topic of the comparison of most recent and previous technologies, it's remarkable article.
Also see my web page > pure coffee bean extract

 
At mån dec. 17, 08:00:00 em 2012, Anonymous Anonym said...

First of all I want to say fantastic blog! I had a quick question that
I'd like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I have had difficulty clearing my mind in getting my ideas out there. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally wasted simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips? Cheers!
Visit my web page - reborn layaway

 
At mån dec. 17, 08:03:00 em 2012, Anonymous Anonym said...

I am now not sure where you are getting your information, however good topic.
I must spend some time studying much more or understanding more.
Thanks for magnificent info I used to be searching for
this information for my mission.
Also see my site :: green coffee bean extract dr oz

 
At tis dec. 18, 06:47:00 fm 2012, Anonymous Anonym said...

What i do not understood is actually how you are now not really much more well-favored than you might be now.
You're so intelligent. You understand therefore significantly when it comes to this matter, made me in my view consider it from a lot of various angles. Its like women and men aren't interested except it is one thing
to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great.
Always take care of it up!
My page - headphones for sale

 
At ons dec. 19, 02:06:00 fm 2012, Anonymous Anonym said...

Great post. I will be dealing with a few of these issues as well.
.
Also visit my web site :: controversial advertisements

 
At sön dec. 23, 02:56:00 em 2012, Anonymous Anonym said...

Hey very nice blog!
Feel free to surf my page ; Forex Trading Demo

 
At tors dec. 27, 02:56:00 fm 2012, Anonymous Anonym said...

Hi there to every one, the contents present at this website are truly amazing
for people knowledge, well, keep up the good work fellows.
My website - Tetra Fish Food

 
At lör dec. 29, 10:25:00 em 2012, Anonymous Anonym said...

I have read so many articles on the topic of the blogger lovers but this piece of writing is truly a good article, keep it up.
Feel free to surf my homepage vidacup

 
At ons jan. 02, 04:18:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

Having read this I believed it was rather enlightening.
I appreciate you spending some time and effort
to put this content together. I once again find
myself spending a lot of time both reading and commenting.
But so what, it was still worth it!
Feel free to surf my web-site Home Design

 
At lör jan. 05, 12:24:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

Malaysia & Singapore & brunei greatest on the internet blogshop for wholesale &
quantity korean accessories, earrings, earstuds,
necklace, rings, bracelet, bracelet & hair add-ons. Deal 35
% wholesale discount. Ship Worldwide
Also visit my blog post :: ohio unemployment

 
At tors jan. 10, 12:01:00 em 2013, Anonymous Anonym said...

Malaysia & Singapore & brunei ideal online blogshop for wholesale & quantity korean accessories, accessories, earstuds, choker, rings, hair,
bracelet & bracelet add-ons. Promotion 35 % wholesale markdown. Ship Worldwide
Here is my web site ; curso de unas de gel

 
At sön jan. 27, 01:07:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

Yesterday, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive
a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation.
My apple ipad is now broken and she has 83 views.

I know this is totally off topic but I had to share it with
someone!
Here is my web blog :: this rental property

 
At sön jan. 27, 01:07:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

Yesterday, while I was at work, my sister stole my apple ipad
and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation.
My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but
I had to share it with someone!
Also see my website > this rental property

 
At tis jan. 29, 01:00:00 em 2013, Anonymous Anonym said...

When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox
and now each time a comment is added I get three emails with the same comment.
Is there any way you can remove me from that service?
Thanks!
Also visit my weblog Smith Mountain Lake Vacation Home Rentals

 
At fre mars 01, 11:47:00 em 2013, Anonymous Anonym said...

Pretty! This has been a really wonderful post.

Thanks for supplying these details.

my web page ... cape coral mma
my website: gracie st sugustine

 
At mån mars 04, 12:25:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?



My homepage ... jobs in uk
Also see my web page > careers

 
At mån mars 04, 02:20:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

I'm amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that's
equally educative and amusing, and without a doubt,
you've hit the nail on the head. The issue is something not enough men and women are speaking intelligently about. Now i'm very happy that
I came across this during my search for something relating to this.


Also visit my homepage lowepro

 
At mån mars 04, 10:49:00 em 2013, Anonymous Anonym said...

Howdy! I could have sworn I've been to your blog before but after browsing through a few of the posts I realized it's new to me.
Nonetheless, I'm certainly delighted I stumbled upon it and I'll be book-marking
it and checking back frequently!

Here is my web page ... peoples quotes

 
At ons mars 27, 12:38:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

Spot on with this write-up, I actually believe
this site needs far more attention. I'll probably be back again to read more, thanks for the information!

Also visit my blog - Spazio Kovan

 
At fre apr. 12, 07:42:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

Hello, yes this paragraph is truly pleasant and I have learned
lot of things from it concerning blogging. thanks.



My site ... Arabic Books

 
At lör maj 25, 04:51:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

whoah this blog is fantastic i love reading your posts.
Keep up the great work! You recognize, many people are hunting around for this info, you could
aid them greatly.

My web-site www.babesflick.com

 
At ons maj 29, 03:45:00 fm 2013, Anonymous Anonym said...

Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
you made blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, let alone the
content!

my web-site; http://www.cuteteenporn.net/

 
At mån juni 03, 07:27:00 em 2013, Anonymous Anonym said...

I was excited to uncover this site. I need to to thank you for
your time due to this wonderful read!! I definitely liked every bit of it and i also
have you saved to fav to see new things on your web site.


Check out my webpage sex on cam

 
At tis juni 11, 09:42:00 em 2013, Anonymous Anonym said...

Very nice article. I certainly appreciate this site. Thanks!


My webpage: cartoon flash porn **

 

Skicka en kommentar

<< Home