onsdag, januari 18, 2006

Ha, jo njee inte direkt mörkt bröd Pale o Pova! Men Hundbergskakor! Dom är supergoda och bakas egentligen på vetemjöl, men jag blandar fifty fifty råg och vete så dom blir lite mer magvänliga :) Så är det anis i också mmm...smarrigt!

Jag är mycket bättre nu! Bara lite snor och skallvärk men det får jag tydligen ha resten av livet, för jag kommer inte ens ihåg när jag INTE hade det...Oh neeej..tänk om jag är allergisk mot djuren? Tja, troligen ligger lite sanning i det...jag är allergisk mot fåglar iallafall... Skitsamma! Det är alltid nåt fel på mig så vaddå..

Alltså den här sidan. Den är snygg men...jag skulle vilja kunna ta bort ramar runt bilder och sånt. Man kan ju inte använda avdelare här och det gör mig lite puttsan, för det är ju typ sånt jag ritar!! Det är inget vidare när det ser ut så här:


VAAA!! Det blev ingen ram jöö??? Meeen, va glad jag blir då kanske man kan sätta igång på allvar dårå he he! Hmm, jag måste prova en till faktiskt bara för att se att ögonen inte ljuger för mig...


Det funkar! Vad kul! Dåså då var saken biff dårå... Undrar vart Biffig tog vägen ( nu börjar jag igen), vilken dålig usel humor jag har! Men det står faktiskt i profilen, så jag luras inte iallafall he he!

Jag jobbar kväll idag med...så jag har sovit som en sten på morgonen. Det blåste storm inatt så döm om förvåning när jag vaknade och det singlar stora vackra snöflingor ner utanför! Väldigt vackert, men fruktansvärt kallt måste jag säga...härinne allså! Det betyder att jag får lov att hoppa i "mumintofflorna" igen. Jag återkommer med lite gnäll snart..


Så där ja, nu har jag tagit på mig lite mysgrejor, satt hårfärg i håret, gjort kaffe och öppnat posten! Det sista KUNDE jag låtit bli men...salig är den nyfikne. Därför börjar jag gnälla på...

FÖRSÄKRINGSKASSAN! Vad är det för regler dom har på det där bygget egentligen? Förra året i oktober fick jag skuld, som vanligt hos försäkringskassan. Jo för när man ansöker om bostadsbidrag så får man ju efter det du förhoppningsvis tjänar det året, meeen så får du löneförhöjning, då blir du återbetalningsskyldig för då går FK på DE uppgifterna för hela året!? Det har varit mycket skriverier om detta i tidningarna har jag sett, och jag tror någon utredning är på gång men inte hjälper det mig inte.

Alltså i oktober så bestämde FK och jag att de fick ta resterande av mitt bobidrag och reglera skulden. Bra så? Njaooo...av någon för mig outgrundlig anledning kunde dom inte ta de sista 500 kronorna i december p g a någon regel nånstans. Vad gör man då tro? Jooo, man väntar till den 20: januari och tar dom pengarna från BARNBIDRAGET, ni vet det som vi föräldrar fick höjt till 1000 kr i december. TACK FK för vänligheten, jag och dotter fyller år den 21 januari! GRATTIS PÅ OSS!!!

Ja 500 spänn är inte mycket idagens läge, men jag var väldigt beroende av den eftersom jag både skulle betala en räkning och handla en födelsedagspresent till min blivande 20-åring! Man skulle inte kunna tänka sig ett inbetalningskort med löfte om att betala den 27:e som alla andra räkningar kanske?? Näeee...för jag är väl en kriminell jävel som får skuld hos FK p ga min löneförhöjning! Nåja, nu var jag inte dummare än att jag begrep att dom skulle göra så, det är INTE första gången så min dotter veeet att hon får vänta med sin present tills lönen kommer. Men jag tycker likförbannat att systemet är sjukt! Hur fan kan man FÅ ett bidrag som man enligt alla konstens regler behöver och sedan få betala tillbaka det man BEHÖVT. Det borde väl vara så att de endast minskar bobidraget när förändringen sker?? IDIOTIER!!

Nu har jag två alternativ som jag funderar på:

1. Skita i bidraget helt och hållet, det ska nu vara på dryga 1000-lappen! Eftersom man ändå får skuld nästa gång lönen höjs med 175 kronor...

2. Ta emot bidraget, sätta in det på ett konto och använda det till att betala skulden med...

Vad tycker ni?? Jag förstår då inte poängen med att ge med ena handen och ta tillbaks det dubbla. Vad ska man med BIDRAG till??? Ge mig för faaan lön så jag överlever ensam istället! OCH en försäkring som täcker PSoriasis ARTRIT när jag blir handikappad! Dumhövven!!

Det andra gnället består i att jag tittade på TV:n...igen :) Jag såg det här sexprogrammet, vad det nu hette, det har stått om det också i tidningarna. Jag kollade med öppen mun...*harkel* näeee inte för att det var bra utan för att det var CRAP!! Jag rodnade ånyo över att media köper upp sånt skit. Okej, på ett sätt kan det vara bra...man kunde tänka sig att någon kunde få ett och annat hett tips om man har problem och det är väl okej. Egentligen var hela programmet okej...meeen kamera i sovrummet? Paret i det här programmet gjorde helt rätt och smet till ett annat rum hehe! *applåder*!! Varför tror man att gemeneman endast är intresserad av att SE vad som händer i sovrummet?? Idiotiskt! Lite privacy om jag får be, tack! Jag skulle bli totalt hämmad om jag visste att det satt en livekamera i rummet, jösses så snygg är jag då inte hehe!

Sen blev jag superförbannad på en sak i programmet. Killen ville absolut inte ha oralsex!! Då säger den kvinnliga programledaren: - Jamen, det MÅSTE du, annars berövar du din kvinna den absoluta njutningen!! Så du ska få hjälpmedel till det! Killen såg mest grön ut i facet vid blotta tanken. Och ännu grönare blev jag fast av ilska! För det där var blåljug av högsta kaliber, rätt i synen! Månne programledaren tycka att just oralsex är det bästa, men det är absolut inte alla som gillar det. Och i sex finns INGA MÅSTEN över huvudtaget! Sjukt att sitta och säga sånt i tv:n! Varför skulle jag som kvinna finna njutning av att min man ska göra nåt han avskyr som pesten? Det är väl bättre att hitta något som bägge gillar. Näää, tummen ner för programmet ändå!!!

Hmm...jag kanske framstår som pryd och fjantig? Det är jag inte kan jag säga :) Jag gillar sex jättemycket *harkel* ( förlåt mamma he he...), det är därför jag är mån om att inte det också ska bli sönderexploaterat och sönderanalyserat. Med all respekt för människor som har problem förståss. Jag önskar att man i stället kunde göra ett respektfullt och seriöst program, för visst behöver man säkert upplysa o s v. Eller njaaa, gör det lite billigare att gå till rådgivningar istället så behåller man den viktiga integriteten.

Jag fick syn på Malena Ivarssons spalt i en ungdomstidning som Shorty köpt. Snacka om genomgrundlig undervisning i analsex jag fick mig tilldelad! Fast i slutet i en ynka mening avrådde hon faktiskt ungdomar från det iallafall...men innan..GOSH!!

Okej det kanske ÄR bra med så grundlig öppenhet. Det kanske bara ÄR jag som börjar bli gammalmodig, jag menar förr förfasade sig ju folk när Beatles kom... Kanske Malena m.fl tänker som så att om hon berättar så undviker folk att göra illa varandra iallafall. Men jag tycker att när det gäller ungdomar och barn så ska man vara rakt över lag bestämd och avråda från faktiskt farliga saker såsom analsex. Tala om som det är! Man kan få väldans inkontinensbesvär av det hela, infektioner och hemorrojder...hur kul är det när man inte ens fyllt 20??

När man är 15 år ska man leka, njuta och upptäcka det goda hos varandra...vilket är nog så svårt i dom åldrarna med alla komplex och all osäkerhet. Kramas och hålla handen tror jag är fullt tillräckligt för många fler än vad man tror...och DET ska vara okej!! Lär ungarna att vara snälla mot varandra, tycka om varandra och att det faktiskt FINNS prinsar och prinsessor bara man tror på det!!!

Så när det kommer en fråga från en 13-14 åring: - Varför gör det ont när Nisse pillar mig i rumpan? Så ska svaret sitta där omedelbart! Nisse har inget där att göra!! Som vuxen är det ens skyldighet att bromsa. Tonåringarna VET vad som är rätt och fel redan, jag har själv hört det...men de vill ha bekräftelser och söker gränser hela tiden. Det är inte alltid rätt att "tala" i timmar om blommor och bin, utan ett rakt NEJ så gör man inte..utan förklaring är många gånger det bästa faktiskt.

Mina ungdomar, alltså sonen W och alla hans kompisar är förjäkliga just nu. Dom tycks inte ha några som helst hämningar vare sig språkmässigt eller annars heller...vid första anblicken. Det snackas och skämtas hejvilt om det mes obskyra sakerna som dom sett och hört...i MEDIA och lite varstans. Men det är bara på ytan...skrapar man lite så är där bara smågrabbar som är osäkra på sin identitet. Det där måste man vara mycket mer vaksam på nuförtiden än förr... Jag är själv väldigt öppen och ibland hakar jag på när dom kommer med snuskskämt, men jag har faktiskt börjat inse att det är jätteviktigt att jag bromsar på rätt sätt. JAG är vuxen och skämten är inget annat är gränssökning de allra flesta gångerna... Jag är jättetråkig och proppsar ofta för snällhet och "hålla handen", och hör o häpna...dom GILLAR det grabbarna! Dessutom är de här grabbarna oerhört omtyckta av tjejerna :)

Men ändå...MEDIA...suck! Hur har det blivit? Poker och sitta o ringa brudar på "heta linjen"...är det människans intelligens vi ser? Jag tycker att det är läskigt jag...

Förr var jag ( för ca 7-8 år sedan..) värsta psykologi-människan! Jag älskade att analysera allt och följde med i varenda debattprogram. Pratade för sju med mina vänner och löste världsproblemen över 13 koppar kaffe... Så är det inte längre. Jag har svårt att finna ett genuint engagemang. Jag tröttnar liksom på mitten, allt är bara tjat och gammalt. Det händer inget nytt som driver framåt utan istället fylls det på med rena rama skiten...och då menar jag reallitysåporna och diverse annat smått och gott. Rena rama sovstaden hemma i vardagsrummet. Internet är likadant om man inte är duktig surfare och kan leta på rätta ställena.

Jag saknar det där brinnande engagemanget! Jag är revolutionär inom mig fortfarande men inte fan kommer jag nån vart med det inte...bara en massa gnäll och långa texter he he! Men det finns där iallafall. Det läskiga är att om jag känner så redan vid 40-års ålder, hur kommer mina barn vidare? Eller är det bara så att jag och min årsvänner hamnat i jordens undergång? Att det kommer en helt annan ERA nu? Är detta det berömda kaoset?

Hur som haver ska jag börja rensa i mitt kaos nu! Håret ramlar snart av he he...kaffet är brännt..alla sängar ( nattgäster...) är obäddade och utspridda i lgh och ingen doft av klorin!! Det är alltid bra att sopa framför sin egen dörr innan man går till grannen och sopar..eeeh eller hur sjutton säger man?

Kramisar från Pladdrus Muninus

4 Comments:

At tors jan. 19, 01:54:00 em 2006, Blogger Björn Jakobsson said...

En liten fågel (korp?) har viskat (kraxat?) i mitt öra att det vankas bemärkelsedagar. Om jag skulle glömma att göra så senare gratulerar jag redan nu.

 
At tors jan. 19, 03:34:00 em 2006, Anonymous Anonym said...

Hejsan Munin!
Så glad jag blev då jag såg att du lämnat en kommentar i min blogg!
Har själv funderat på att lämna MSN på grund av dess seghet, men jag blir nog kvar ändå. :) Gillar mitt lilla krypin även om det krånglar. Uppdateringar är det väl lite si och så med som vanligt...
Tyckte mycket om din nya blogg också, så det blir väl till att beöka båda dina bloggar. :)

Kram Malin

 
At lör jan. 21, 12:10:00 fm 2006, Anonymous Anonym said...

Grattis, ditt gamla skrälle!

 
At lör jan. 21, 12:54:00 em 2006, Blogger Björn Jakobsson said...

Då det idag (enligt säker rysk källa) är internationella kramdagen utdelar jag ett stycke cyberkram i din blogg idag. Kram/Bj.

PS. Skall man tolka den för dagen tydligen i cyberdrag utklädde truckarn (se föregående kommentar) på så sätt att det är bemärkelsedag idag? I så fall säger även jag: Grattis, ditt gamla skrälle! DS.

 

Skicka en kommentar

<< Home